בעיות בבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/09/13 23:04 כז באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ההורים שלי לא מדברים כבר הרבה זמן ואבא שלי בקושי מדבר גם איתנו( הילדים) , הוא כמעט לא נמצא בבית.. וזה ממש קשה להיות במצב הזה, אני באמת לא יודעת מה לעשות חוץ מלהתפלל על זה שזה הרבה אבל אם יש עוד משהו שאפשר לעשות אני אשמח לעזרה...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אחדות מעניקה הרבה כוח.
זה הזמן לאחד את המשפחה (עם מי שמוכן להתאחד).
אחים ואחיות שלך. אמא אם היא רוצה להרגיש יותר אתכם.

בשביל אחדות כזאת צריך להשקיע גם מאמץ מעשי וגם מאמץ רגשי.
המאמץ המעשי הוא ליצור מצבים שתהיו בפועל יחד: לאכול ארוחות עד כמה שאפשר ביחד. לבלות ביחד. להיות ביחד בחדר אחד ולעשות דברים יחד.
המאמץ הרגשי הוא לסלק מתחים ומריבות. להגיד לעצמכם שעכשיו אנחנו חייבים לתמוך ולחזק אחד את השני ולכן מוותרים ומפרגנים ולא רבים על דברים.

תחושת היחד והקירבה תאפשר לכם גם לדבר ולשתף בקשיים שיש לכם בגלל ההתנהגות של האבא. תנסו לחשוב יחד על דרכים לקרב גם את אבא אליכם (אם זה אפשרי).

יש משפחות שמצוקות כמו שאת מתארת, הופכות להיות מנוף לגיבוש וחיזוק האחים וההורים (מי שמשתתף...) ומבחינה זו הקושי יוצר יתרונות שלא היו קודם.

במידת הצורך, יש גם גורמי סיוע מקצועיים שיכולים לסייע באופן אישי או באופן משפחתי. אפשר לפנות לפסיכולוגית או עובדת סוציאלית גם באופן אישי וגם באופן משפחתי ולבקש את הטיפול שלה בבעיות האישיות והמשפחתיות.