בעיות בבית של חמי וחמותי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/08 15:18 כ בתמוז התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מספר שאלות שאני זה זמן רב טרוד בהן וברצוני לבררן.

אני מתארח לעיתים תכופות אצל הורי אשתי בשבתות , ואני נתקל לא במעט בסוגיות הלכתיות שקשורות לכשרות.

הורי אישתי הם משפחה שומרת תורה ומצוות ומקפידה על כללי הכשרות אך ישנם מספר דברים שאני יודע בוודאות שהם לא מקפידים ושאלתי כיצד להתייחס אל אלו המקרים ,מיותר לציין שאני משתדל להקפיד באלו הנושאים בביתי האישי.

א. הורי אישתי קונים ירקות ופירות בשוק הפתוח, לטענת חמי תרומות ומעשרות זה בחריות המוכר אי לכך הוא לא רואה טעם לעשר. מה הדין השנה (קניה ממקומות שלא בהכרח מכריזים על תוצרתם כ"היתר מכירה"? ומה הדין בשנים רגילות האם ניתן לאכול בלי פיקפוק?

ב. הכלים לא טבולים.

ג. אכילת ירקות מרובי עלים שנקנו לא מתוצרת של מהדרין.

תשובתכם מאוד תקל עלי בהתמודדות וידיעת דעת ההלכה בנושא בברכה בן

תשובה

ב"ה

שלום.

אם לעצתי תשמע אז את הקשר שלך עם חמיך וחמותך תבסס לא על האוכל ,הכנתו, קנייתו, בישולו ומרכיבי תבליניו.

יש ערוצים נוספים שכדאי לתפח ולפתח ולהגיע להתדברות כדי שיהיה לך "דיבור" גם בנושאים ששנויים במחלוקת לטעמך.

ומי שיש בו יראת שמיים דבריו נשמעים!!
ואם אתה מרגיש שדבריך לא נשמעו אז כדאי שתתמקד בחיזוק היראת שמיים שלך וחיזוק עבודת השם ותיקון מידותיך.

ובאשר לשאלה : הרי אתה הגדרת אותם כ שומרי תורה ומצוות, אז מה הבעיה? אתה לא מאמין להם? לא סומך עליהם? הרי נפסקה ההלכה " עד אחד נאמן באיסורים"?

ואם יש איזה דבר קטן שצריך לתקן (לאחר שבדקת את המציאות ) כגון שהכלים לא טבולים או שיש חשש למכשול בקניית פירות וכדומה צריך זהירות רבה ועדינות בכדי לתקן נקודתית את הדבר .וצריך חוכמה ותבונה כיצד לנהוג בלי רעש וצלצולים .(על מקרה של כלים לא טבולים שמעתי פעם עיצה מאדם שפשוט לקח באיזה יום את הכלים בזמן נוח שלא הפריע לאף אדם והטבילם וכל העיניין לקח לו רבע שעה... ועל קניית פירות וירקות הוא פשוט הלך לקנות וערך את הקניות ומצא מקום זול וטוב ומאז קונים רק שם ).

"ועשית כחוכמתך" ובא לציון גואל ושלום על ישראל.

בברכה,

עוזיאל אליהו,
.