בעיות באמונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/06/13 08:02 טו בתמוז התשעג

שאלה

לאחרונה, התחלתי ללמוד מדע ממש חזק. ואני יודע המון דברים (כבר בחומר התיכון) ברוך ה'. זה עזר לי ברוחניות מבחינא מסוימת, כי התחלתי להבין כמה מופלא העולם שה' יצר. אבל גם ראיתי כמה "צרות" יש בעולם (מחלות מכך שלמדתי על מערכת החיסון, חור שחור עקב לימוד אסטרונומיה) וזה גורם לי לחשוב, "למה? זה לא הוגן!" וגורם לי בעיות באמונה. מה אני יכול לעשות נגד זה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך להסתכל על הסך הכולל,

העולם רובו טוב, גם לעיני אדם,

גם לרע יש תפקיד, זה לא תקלה ביצור,

ואם כך הכל טוב, כמו שדרש רבי מאיר על הפסוק וירא אלוקים את כל אשר עשה והנה טוב מאוד.

כמובן מדובר על מעשה ה',

אבל בהחלט האדם יכול לקלקל את העולם ןלא לזה הוא נברא.

בברכה,

דני ארגמן