בעיה..

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/06/15 07:32 ה בתמוז התשעה

שאלה

היי, אני שומרת שבת ואני מסתובבת עם בנות שלא שומרות שבת, זה מפריע לי הזלזול שלהם..

הן לא רואות דרך טובה בלשמור שבת ,הן חושבות שאין בזה היגיון, וצחקו על הקטע שאפשר ללמוד תורה ביום שבת אבל להדליק אור זה מאמץ מדי..

את האמת שאני לא יודעת למה אסור להדליק אור בשבת, אני לא רואה בזה משהו לא נכון, אבל אני אשמח אם תסביר לי שככה גם אוכל להסביר להן.

תודה רבה אם תענה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שבת היא לא רק מנוחת הגוף ולא נמדדת לפי מאמץ הגופני.

מותר להעביר ארגז פירות כבד בתוך הבית שזה מאמץ גדול ואילו גפרור אסור להדליק.

לא המאמץ קובע אלא היצירה, מלאכת עבודה, וביום השבת אנו מצווים לא לעשות מה שמוגדר מלאכה גם אם המאמץ קטן.

בברכה,

דני ארגמן