בעיה עם הבת שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/07/07 21:01 ד באב התשסז

שאלה

שלום, אני אמא לארבעה ילדים, שלוש בנות ובן.

יש לי בעייה עם אחת מבנותיי (גיל 9). הילדה לא מוכנה לקבל את המילה "לא". ניסיתי מספר דרכים על מנת לשפר את המצב, וכלום לא עוזר. ניסיתי בדרך הטובה, במילים יפות, ניסיתי גם את הדרך הרעה, בכעס, אבל כלום. הילדה ממשיכה בשלה. כל פעם שהיא מבקשת משהו והתשובה היא "לא" היא מסתגרת בחדר, אומרת שהיא לא מרגישה שאוהבים אותה בבית, שלא מתייחסים אליה וכו' וכו'.

ניסיתי גם לקנות לה דברים שרצתה, אעפ"י שהם יקרים למצבנו הכלכלי, אבל אני יודעת שזה לא פתרון, כי לא ייתכן שהילדה תבוא בדרישות, אך לא תשתנה מעצמה. יש לציין שדבר זה גורם "אי נוחות" אפשר לומר, לילדה השנייה (גיל 7.5).

מה אפשר לעשות???

האם כדאי לפנות לגורם מקצועי???

תשובה

ב"ה

שלום.

נראה לי שכדאי לך להתייעץ עם מומחה בתחום.

את מתארת פרט אחד מתוך מכלול שלם של מורכבות יחסים שבתוך הבית וקשה עד בלתי אפשרי לתת עיצה בלי לדעת את מכלול מערכת היחסים שבבית.

באופן כללי אומר לך שההתנהגות שלה היא [טיבעית ונורמאלית ].
אתם צריכים להתעלם מזה וזה יעבור לבד. אבל את האהבה האמיתית מצידכם היא צריכה להרגיש . חיבוק, נשיקה, התענינות בה ובמלבושה ובמראיה , לשאול לעצתה ,להתייחס אליה כגדולה .להאמין בכוחות שלה , לפרגן לה ,להעניק לה צופר קטן על מעשה טוב שהיא עשתה וכדומה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.