בעיה חמורה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 26/06/02 13:17 טז בתמוז התשסב

שאלה

אני חסידת ברסלב, והוריי מגליםלכך התנגדות רבה, רציתי לדעת מה מותר ואסור לי מבחינת כיבוד הורים.

תשובה

בנוגע ללימוד תורה אמרו חז"ל ש"אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ". "במקום" הכוונה גם למסכת ולסוגיא וכו' וגם למקום הגיאוגרפי. תלמוד שאביו רוצה שילמד בישיבה פלונית, אינו חייב להשמע לו אם בישיבה אחרת ילמד טוב יותר.
וכן תלמיד ששב בתשובה ומוצא שדרכו הרוחנית היא דוקא דרך חב"ד, בעוד שאביו רוצה שיבחר במקום המכיון לדרך שונה, אינו חייב לציית לו. ולכן אם את מוצאת את עצמך בדרך ברסלב, אין שום חובה להשמע, מצד כיבוד אב ואם, להסב לדרך אחרת, אלא אם כן אביך משוכנע שדרך זו (מסיבה כלשהיא) מזיקה לך ואז יש לברר אם אכן כך.