בעיה דחופה וכואבת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/05/11 05:47 ד באייר התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

אתחיל בכך שאני מתביישת בכך ומתפללת לכפרה ומחילה עבורי ועבור בן הזוג שלי.

הייתי נערה חילונית שבתוך תוכי הייתה לי כמיהה לעבור גיור לאחר שגיליתי לצערי שאימי גויה ואבי יהודי (לא גדלתי איתם כל השנים וגדלתי עם סביי שחינכו אותי כיהודייה)

הדבר השפיע עליי רעות,ומרוב הכאב והבושה לא הצלחתי אפילו לגשת לשיעורי גיור במסגרת הסוכנות היהודית (מכיוון שהייתי עוברת מצוקה נפשית בזמן השיעורים-אדם שחשב כל חייו שהוא יהודי והתגאה בכך בכל נפשו ולפתע מגלה שהוא גוי.)

ניסיתי להמשיך הלאה והתפללתי תמיד למצוא את הכוח באחד הימים להתגבר על הכאב ולגשת לשיעורים.

חייתי באילת ושם הכרתי בחור חוזר בשאלה,שבא מבית יהודי חרדי.

התביישתי לספר לו על הדת שלי,ולבסוף סיפרתי לו (ובאמת שלא ידעתי את החומרה של יהודי אשר בא במגע/נקשר לגויה)

ואז כבר היה מאוחר-הוא התאהב בי ואני בו והתקשינו לוותר אחד על השנייה.

ולבסוף,החלטתי לבקש ממנו לעבור לעיר מגוריו וביקשתי ממנו לחזור בתשובה (לפחות לשים כיפה,להשתדל ללכת לתפילות ולשמור שבת)

וכתנאי,אמרתי לו שאם יעשה זאת,אני אגש לשיעורי גיור.

כשהגענו לעיר מגוריו והכרנו את הוריו,החלטנו לספר להם על סודי הנורא.

כמובן שזה הרס אותם לחלוטין.

ניסיתי לגשת לשיעורי גיור אך גם שם ללא הצלחה.

והיום,אני מבינה שהדבר קרה מכיוון שלא הצלחתי להיות מרוכזת בהתחזקות שלי כי גרתי וחייתי עם אותו הבחור.

כעת החלטנו להפרד,

ואני כעת מחפשת מדרשה לגיור.

אך כאן הכאב שלי:

אני יודעת שכעת,הוא לא יחזיק מעמד בהתחזקותו והסיכויים גבוהים שיחזור בשאלה.

והסיכויים שנוכל להתחתן הם אפסיים כי אם יחזור בשאלה,הוא יהיה חשוף לפיתויים והוא יהיה במערכת יחסים עם בחורה אחרת.

ועם זאת, הוריו לוחצים עד מאוד.

הם מהעדה המרוקאית ואני רוסייה.

וזה לא מוצא חן בעיני הוריו.

מנסים לשדך לו בנות אחרות למרות שהם יודעים שהוא אוהב אותי עד מאוד-אך אני יודעת שמלחציהם של הוריו,

הוא ירים ידיים ויחזור לאילת-היכן שיש לו שקט מהם.

עליי לדבר עם הוריו?להפציר בהם שיניחו לו בעיניין שידוכים?

איתו?שידבר עימם,שיבקש מהם שיפסיקו?

מה עליי לומר?

איך אוכל לבקש מהבחור שיחכה,שיהיה חזק ושישאר בעיר מגוריו?

(הרי שם הוא ישאר בוודאות דתי)

אני מתפללת ומתחננת בפני קב"ה שיחזק את הבחור ואותי,

זה הייעוד שלנו ואין מלבדו.

אנא עזור לי.

בת

תשובה

ב"ה,

שלום,

את שואלת הרבה שאלות על איך לחזק את הבחור, אבל נראה לי שאת צריכה להיות מרוכזת בתהליך שאת צריכה לעבור, להחיט על מקום למודים להתמודד עם הקושי בלימודים, תהליך שכשלעצמו קשה צריך לעשות אותו מתוך ישוב הדעת וריכוז כוחות.

את תתגיירי וגם "תחזרי בתשובה" אני לא יודע עד כמה הבחור הזה יהיה רלוונטי לגביך כי גם אם הוא לא ילך עם בנות אחרות, לא ברור שהוא ישמור על אורח חיים דתי, לחבוש כיפה ולהשתדל ללכת לתפילה וגם זה רק בגלל בת זוגו זה לא מספיק, גם לא חזק דיו, כי החלטות כאלה יכולות להשתנות תוך זמן קצר.

צריך לדעת שמי שאינו יהודי לא חייב במצוות פרט לשבעת מצוות בני נח, ואם אינו שומר שבת וכשרות וכו' אינו נענש על כך,אך אם הוא מתגייר הוא צריך לקבל על עצמו לקיים את כל המצוות, ולא יכול להיות גר חילוני.

סיכום : תצילי את עצמך זה יהיה הישג גדול, וכשתסיימי את התהליך תתחילי לחשוב על בן זוג.

בברכה,

דני ארגמן