בעיה במחסום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/07/07 22:33 ו באב התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום

אני חייל לוחם בצבא (כמעט 3 שנים) ולא פעם התעוררה בעיה שאני ועוד כמה חיילים היינו במחסום שעוברים בו יהודים שאינם שומרי תורה ומצוות בשבת ולא פעם חלק מהיהודים עוצרים לתת משהו לחיילים (קולה, עוגיות וכו') השאלה היא האם מותר להינות מדברים אלו שיש חשש שעבר עלהם חילול שבת?

תשובה

ב"ה

שלום.

בשבת עצמה לא. ובמוצ"ש מותר אחרי שתחכה את הזמן של "בכדי שיעשו". עיין תשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/24290

ואם ידוע לך שהם הביאו את זה במיוחד עבורך באופן ספציפי אז אסור לך להשתמש בזה .
ובכל מקרה נפלה בחלקך הזכות לומר ליושבי המכונית בחיוך רחב " שבת שלום".

חזק ואמץ!!!

עוזיאל אליהו,

.