בעיה בזיווג- דחוף

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/10/10 23:01 כד בתשרי התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב..

יש לנו בעיה במשפחה, אחי הבכור בן 24 בקרוב.

הוא דתי 'לייט' והייתה לו חברה שמאוד לא מתאימה לו ונפרד ממנה, גם המשפחה לא אוהבת אותה, כי היא, סליחה על הביטוי 'פרחה' והוא בחור חכם, פיקח, טוב לב ומתאימה לו מישהי יותר טובה, בלי להגזים ובאמת לא רק בגלל שהוא אח שלי.

עכשיו הוא רוצה לחזור אליה, כי הבעיה היא שלא מוצא מישהי מתאימה לו והיא בשבילו האופציה היחידה..

אם היא הזיווג שלו נשלים עם זה אבל מה אפשר לעשות שאנחנו בתור המשפחה נמצא לו את הזיווג שלו במהרה? יש איזו תפילה מסויימת שתעזור? זה ממש עצוב לנו הסיפור הזה...

תשובה

לשואלת שלום,

אחיך בן 24 הוא ילד מספיק גדול וצריך לאפשר לו להחליט לבד,

אם המשפחה תכנס לשיקולים שלו והזיווג לא יצליח – מי יקח אחריות על כך?

אם את רוצה לעזור לו תוכלי להתפלל להצלחתו, אין נוסח מיוחד למקרה זה.

בברכה,

דני ארגמן