בעבודה בוחנים אותי כי אני דתי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/13 10:16 כח בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

אם אדם מרגיש שיש עליו מצד החברה בעבודה, פוקוס גדול מהמקובל -האם מבחינה רעיונית הלכתית -יש משהו לעשות??

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאנשים דתיים יש לנו אחריות על קידוש ד' בכל צעדנו, בין אם נרצה או לא נרצה. זו עובדה שהסביבה החילונית (וגם הדתית) בוחנת אותנו בהקפדה גדולה יותר.
אין לנו ברירה אלא להבין זאת ולהתכבד! בכך.

במה דברים אמורים - כל עוד איננו נפגעים מכך. אבל אם בגלל דתיותנו פוגעים, משפילים, מפלים אותנו לרעה וכד' אלו דברים שאין להם כל הצדקה וצריך להאבק בהם בכל דרך.