בני עקיבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/12/01 05:06 יג בטבת התשסב

שאלה

אני חניכה בבנ"ע במרכז הארץ, ובאמת התנועה תרמה לי ולאישיות שלי הרבה, אבל אני רוצה לשאול אם יש בעיות הלכתיות עם הליכה לבני עקיבא, בגלל כל הטיולים והפעילויות המשותפות של בנים ובנות.

תשובה

בס"ד

יש בעיה בתנועת נוער מעורבת, בעיה קשה. והשאלה שלך מורכבת מאוד כי זה תלוי מה תפקידך בסניף המקומי?

- אם את מדריכה ומשפיעה על הסניף לטובה - אולי את צריכה להמשיך. בדרך כלל - לא.
- אם את יכולה להשפיע שהסניף יהיה נפרד בל או רוב הפעילות - תמשיכי - אם לא - לא.
- אם את מרגישה שהפעילות בסניף משפיעה לעיך לרעה - בכל מקרה תפסיקי.
את רואה לבד שהתשובה היא מורכבת ושונה מאדם לאדם. אבל לפני כל התשובות יש שאלה מרכזית - מה תעשי בזמן שישאר לך פנוי? בודאי שסניף בני עקיבא עדיף על צפיה בטלויזיה.
אם תעשי משהו חיובי - זה עדיף על חברה מעורבת.

לסיכום חברה מעורבת אינה בריאה כלל וכלל. ועדיף לעשות משהו לשנות אותה.

בהצלחה