בנים עם בגד ים לצד בנות לבושות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/13 17:02 כט בתמוז התשעג

שאלה

כבוד הרב. אני מדריך בקיטנה נפרדת היום הגענו לבריכה ולאחר כחצי שעה הגיעה קיטנה נוספת "נפרדת" גם היא יחד עם החניכים הגיעו מספר מדריכות שהיו לבושות (לא בשיא הצניעות...- חולצה קצרה וחצאיצ מעל הברך) הם לא נכנסו למיים אך אנחנו - הצוות הרגשנו ממש ממש לא נעים. כשאנחנו עם בגדי ים ויש בנות במקום.... אחד החברה אמר שהלכתית אסור לגבר להיות ליד בחורה כשהוא לבוש בבגד ים / לבחורה להיות ליד גבר כשהוא רק בבגד ים. שאלתי היא מה המקור לדין זה ומהם הצדדים לכאן ולכאן. להתיר ולאסור....

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא שמעתי שיש בעיה של צניעות אצל גבר עם בגד ים כאשר יש נשים לבושות באזור.
אבל אם הוא באופן אישי, מרגיש שזה לא צנוע - הוא עצמו ודאי צריך להשמר מכך.
מפני שכל אדם מצווה להתרחק מכל מה שפוגע בתחושת הצניעות שלו.