בניית האישיות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/06/07 23:22 כח בסיון התשסז

שאלה

שלום רב.

תמיד אומרים ואני גם יודע את זה שבגיל הנעורים צריך לבנות את האישיות, אבל הבעיה היא שאני לא יודע איך עושים את זה...

איך עושים את זה?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

בדיוק כמו שבונים בניין.(וזה לוקח הרבה זמן)
1) צריך להיות מוכן "לחפור..."

2) מניחים יסודות- לומדים את יסודות היהדות .לומדים אמונה.עושים מצוות ואחרי המעשים ימשכו הלבבות.

3)יוצקים ריצפה עבה של מידות טובות ומתקנים את ה"דרך ארץ" מפני שהמידות הם הם החוזק של הבניין .

4)בונים קומה ראשונה : מקרא, משנה, גמרא, הלכה הם ארבעת הקירות ועל זה יש תקרה שהיא גם הריצפה של הקומה השניה שקשורה לשלב הבא של החיים .

ובשביל ארבעת השלבים של בניית הבניין אתה צריך להיות עם חברותא או עם חברה שבה תוכל או תוכלו יחד לעזור אחד לשני לבנות.

ואמרו חכמים "וכל בנייך לימודי השם ורב שלום בנייך"

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,