בנות בבני עקיבא

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/12/01 10:37 יב בטבת התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב שי פירון,

אני בן 14 ומשתתף בבני עקיבא מידי שבת.

האם מותר להסתובב עם בנות השבט?

ואם בכלל מותר להסתובב עם בנות?

ואם כן באילו מגבלות.

תודה מראש,

עידן.

תשובה

ב"ה

עידן,

אסור "להסתובב".

ככלל, אני רוצה להבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר להסתובב. יתכן וחלק מהדברים ראוי שלא יעשו גם בחברת בנים. זה לא שכל הסתובבות עם בנים מותרת ולא כל הסתובבות אסורה.
אם אתה הולכים במסגרת פעילות סניפית למעשה חסד, לפעילות ערכית כזו או אחרת, הרי שאף שפוסקים רבים אוסרים כל מפגש משותף, בכל זאת, על כגון זה נאמר: הנח להם לישראל מוטב יהיו שוגגין ואל יהיו מזידין" הכלל הזה לא מדבר רק על יחידים אלא על ציבור שחי בתקופה מורכבת שבה חושך ואור משמשים בעירבוביא. וכי אנו יכולים לנתק את פסקי ההלכה מהמציאות בה אנו חיים?!
להסיר ספק, ברור שליבה של ההלכה לא משתנה. הוא נצחי. אבל ישנם תחומים שבהם על פוסקי ההלכה להכריע בין לכתחילה לבין דיעבד.
הערכה שלי היא שברוב המקומות בארץ, חברה מעורבת היא כורח המציל רבים מסכנות גדולות יותר. אבל, ההיתר העקרוני הזה מצריך רגישות כפולה ומכופלת בכל מה שקשור ביחסים שבין בנים לבנות. לכן, אל תסתובבו - יחד! תפעלו - יחד! תוסיפו אורה - יחד!
וחלק מהדברים אותם אתם עושים כשאתם מסתובבים אל תעשו אפילו בחברת בנים, אפילו כשאתם לבד.

כל טוב,

שי