במה להתחיל?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/01/02 10:41 טז בשבט התשסב

שאלה

אני החלטתי לקחת על עצמי להשתפר ולהקפיד יותר

במצוות, אבל אני לא יודעת במה להתחיל, אני פותחת את הקיצור שולחן-ערוך, ורואה כ"כ הרבה מצוות שמעולם לא שמעתי עליהן, והן גם לא מפורטות מספיק (בהדרכה של איך לקימן), ואני גם (בעיקר) לא יודעת מה יותר חשוב.

אשמח אם תוכל להדריך אותי או לתת לי עצה שתקל עלי.

תשובה

בס"ד

תתחילי בלימוד בספר "מסילת ישרים". זה ספר שנכתב בגאונות של ממש והיא הדרך מהקל אל הכבד בלי לקפוץ מדרגות ובלי להסתכן בנפילה.
כדי להציע לך ספרי הלכה אני צריך לדעת איזה מנהג את נוהגת או באיזה נוהגים בבית הוריך. בכל מקרה כדאי יותר בספרים שנכתבו סדורינו עם הלכות בלשון העם עם הסברים ועם מקירם שקוראים היום.

אל תשכחי ללמוד הרבה תנ"ך וספרי אמונה - זה העיקר. אם תכתבי לי באיזה גיל את ואיזה ספרי אמונה כבר למדת אוכל לענות לך אבל בעקרון ספר הכוזרי הוא ספר מאוד יסודי ומעמיק וכתוב בשפה נעימה.