בלי שם ומלכות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/05/13 23:24 יא בסיון התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב.

איני יודעת האם הדרך שבה אני נוסעת כל יום מהווה 4 ק"מ ואז אני חייבת בתפילת הדרך או לא. לאחרונה חשבתי על זה והחלטתי שעד שאברר אברך בלי שם ומלכות. האם הכוונה שגם עליי לא לומר "א-ל"? (ב:"כי א-ל שומע תפילה...").

תודה רבה

תשובה

שלום!

הפתרון הטוב יותר הוא להתרגל להוסיף בתפילת שחרית לפני הנסיעה בתוך ברכת שומע תפילה את תפילת הדרך, ולחתום עם שם באמירת "ברוך אתה ה' שומע תפילה" בחתימת הברכה.

כל טוב!