בלאגן במטבח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/04/07 00:24 כח בניסן התשסז

שאלה

שלום ,

אחות בעלי נשואה לבחור שאיננו שומר מצוות ,בבית היא מפרידה בין בשר לחלב ושומרת לא להכניס מאכלים שהם טרפות ,

בעלה מביא לעיתים מאכלים מאמו ששם אוכלים טרפות-אוכלים חמץ בפסח וכדו'והכלים מתערבבים.(יש לציין שהוא לא מביא טרפות ממש אבל האוכל-לדוגמא תפו"א או עוף התבשל בבית אמו)

בעלי ואני לא אוכלים שם אך חמתי מבשלת שם והכלים שלה מתערבבים עם כלי גיסתי. האם יש בעיה לאכול מהבישולים והכלים של חמתי ?

האם יש הבדל בין מאכלים מבושלים לאפויים ?

תודה רבה וישר כח ,תזכו למצוות רבות

תשובה

ב"ה

שלום.

אם השאלה שלך יש בעיה אז התשובה היא שיש בעיה.
אני לא יכול להגדיר את הבעיה וגם לא יכול לתת לה פתרון. מפני שאת מתארת מצב של בלבול .ובמצב כזה צריך דבר ראשון לעשות סדר ולהגדיר הגדרות ולהכניס כללי שימוש או כללי אירוח .

לאחר הפעולה הזו שמצריכה התדברות לא מעטה והסברים אז צריך לשים לב שאכן הכל מיושם ומה שמוגדר כחלבי הוא במקומו ומה שמוגדר כבשרי הוא במקומו ומה שמוסכם שלא נכנס לבית אכן לא נכנס ומה שמוסכם שלא מבאים מבישולי חוץ אכן לא מגיע לתוך הבית.

ולאר כל זה אם נוצר מצב של עירבוב בטעות של כלים וכדומה אז צריך לשאול באופן ספציפי .

וכיוון שמדובר במציאות עדינה ומורכבת הייתי מציע כשלב ראשון שהאיש שלך ישוחח על כך עם אחותו.השיחה צריכה להיות באווירה טובה ובנעימות ולא מתוך תחושה של כפיה או דרישה . בשיחה הזו צריך לנסות "ליישר קו" ולהסביר את הבעיה .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.