בית מקדש

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/09 23:55 ב באב התשסט

שאלה

שלום!

שמעתי לא מזמן שלפי הקבלה יש בית מקדש של מעלה ובית מקדש של מטה.

בית מקדש של מעלה זה בית המקדש שנמצא אצלינו בלב והוא צריך גם להיבנות, ובית המקדש של מטה זה בית המקדש שבירושלים.

ובעצם ב-י"ז בתמוז עד תשעה באב אנחנו צריכים להתפלל שגם בית המקדש של מעלה ייבנה.

האם זה נכון? אם כן תוכל לפרט על זה בבקשה.

(רצוי שעונה השאלה יהיה אדם שלמד קבלה)

תשובה

ב"ה

שלום.

ישנם שלושה בתי מקדש האחד שיבנה במהרה בימנו בעיר המלוכה בירושלים ואשר נחרב לפני 1941 שנה.
השני הוא בית מקדש רוחני שמכוון במיקום שלו מול בית המקדש שבירושלים. השלישי הוא בית המקדש הפרטי של האדם שזה ביתו . כן כן הבית הוא מעין בית מקדש פרטי של האדם.
וכל פעולה טובה ומצוות ומעשים טובים ותפילות ולימוד תורה גורמים לבניין בית המקדש.מובא במדרש תנחומא ( פרשת ויקהל סימן ז וז"ל:

"שמקדש של מעלה מכוון כנגד בה"מ בית המקדש של מטה והארון מכוון כנגד כסא הכבוד של מעלה שנאמר (ירמיה יז) כסא כבוד מרום מראשון, ובאיזה מקום היה מקום מקדשנו הוי פעלת ה' מקדש ה' כוננו ידיך, אל תקרי מכון אלא מכוון כנגד כסא הכבוד הוא עשוי למעלה הימנה שהם כפרה"

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,