בישול ביצים קשות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 10/01/02 10:33 כו בטבת התשסב

שאלה

סתם שאלה שעלתה לי פתאום...

כשמשתמשים בביצה לצורך בישול, פותחים אותה קודם ובודקים שאין בה דם. אבל בביצה קשה שמבשלים אותה עם הקליפה, אין אפשרות לדעת אם יש דם בביצה או לא...

איך פותרים את הבעיה?

תשובה

כיון שברוב הביצים לא נמצא דם אנו סומכים על הרוב ולכן מותר לבשל ביצים קשות ולא חוששים לדם.
ע"פ זה כותב השו"ע (יור"ד סו:ח)

מותר לאכול ביצים צלויות אע"פ שאינם יכולים להבדק. והרמ"א שם מוסיף: וכן אין צריך לבדוק הביצים אם יש בהם דם דסומסין על רוב ביצים שאין בהם זם. ומכל מקום נהגו להחמיר כשעושים מאכל עם ביצים ביום שרואים בהם אם יש בהם דם.
למעשה ביצים שפותחים אותן לכתחילה יש לבדוק שאין בהם דם. אם לא בדקו המאכל מותר. ביצים קשות מותר לבשל ואין לחשוש להן לדם. וטוב לבשל שלוש ביצים יחד כדי שאם אחת מהן תהיה עם דם תתבטל ברוב. ( שם ביור"ד ס’ ס"ו סע’ ד ברמ"א