בירור רקע נפשי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/05/12 16:38 טז באייר התשעב

שאלה

שלום! כיצד אוכל לברר אודות מצב נפשי של בחורה שאני יוצא איתה? הבחורה מסתירה ממני דברים שקרו לה ושברור בעליל שהותירו צלקות בנפשה, אני מוטרד מכך וחושש להכנס לקשר עמוק יותר מבלי לקבל מידע. וכן, כיצד להתייחס לעבר של הטרדה מינית (למקרה שאצליח לאושש את החשש ולגלות חלילה שזה מה שהבחורה עברה בעבר)?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה יכול להבין שמצידה היא לא תשתף מיד כל אחד שהיא פוגשת, בהיסטוריה הפרטית שלה. אבל היא צריכה להבין שאתה לא תאות להתחתן עם מי שיש לה חוויות קשות בעברה והיא לא משתפת אותך בהם.

מסקנה - צריך סבלנות וסובלנות. מצידך תמשיך להעמיק ולחזק את הקשר - בשלב מסוים תבהיר לה שאם מדובר על שאיפה להתחתן, אתה מצפה להיות שותף לעבר שלה.

באשר לחששות שלך שהיא סבלה ארועים מיניים, בכל דבר אפשר לטפל. ההצלחה תלויה גם בנכונות של המטופל להשקיע בנושא, ובמידה רבה גם במסגרת החיים שהוא חי עכשיו - מסגרת תומכת ומחזקת ודאי מועילה להתגבר על הקשיים מהעבר.