ביקור באתרים נוצריים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/05/11 18:32 ב באייר התשעא

שאלה

שלום,

האם במסגרת טיול ברומא מותר להכנס למוזאון של הוותיקן?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להלן ציטוט מתוך תשובה של הרב דב ליאור:
"אסור להיכנס למקומות כאלו, כדי שלא יראה שמודה ומשלים עם תופעה זו, זוהי נתינת לגיטמציה לאותם עובדי אלילים. ולכן, צריכים להקפיד לא להיכנס לבית של עובדי עבודה זרה. לפי הרמב"ם לנוצרים יש גדר של עובדי עבודה זרה, היות ומאמינם בהגשמת האלוהות. זה דבר חמור, זה נקרא "מין" לפי הרמב"ם. אין להיכנס לשום מקום הקשור אליהם (כחצרות כנסיות וכדומה), הרואים יחשבו שאתה שייך לזה"
http://www.yeshiva.org.il/ask/?cat=490