ביקורת המקרא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/01/02 04:41 יח בטבת התשסב

שאלה

האם יש צדק בדברי הטוענים שאת התורה (או חומש ממנה) כתב מישהו אחר ולא הקב"ה?

כנ"ל לגבי הספרים בנביא (ישעיה, ירמיה וכו'...)

תשובה

בס"ד

קראתי הרבה ספרים של ביקורת המקרא ומצאתי שם חוסר רצינות תהומית. אנשים לוקחים שאלות של חז"ל ומפרשים ראשונים ומציגים אותם כגילוים מפתיעים שלהם על "סתירות" ו"קושיות נוראות" שהם "גילו!!"
ומסיקים מסקנות מצחיקות שמראות על חוסר עומק ומגמתיות.
ה"פירושים" שלהם לעומת פרשנות פשוטה של רש"י נראית כמו של גמד טרוט עניים העומד ליד מגדל גבוה ולא מסוגל כלל להעריך את גובהו של המגדל מחמת קוצר ראיותו.
סליחה על הזילזול המשתמע מתוך דברי, אבל אם תשקיע זמן בענין כמו שאני השקעתי תגיע לאותה מסקנה.
האמת היא שחבל על הזמן. גם הם בעצמם לא מאמינים ב"שטויות" שהם כותבים.

טסט אחד אתה יכול לעשות להוכיח את כל דברי החריפים. תראה דברים שנכתבו לפני חמישים שנה על ידי "חוקרי המקרא" ואת הרצינות שנוראה שהם יחסו לדבריהם. קרא את דבריהם היום ותראה את הגיחוך. כך בדיוק יתיחסו לדברי החוקרים של היום בעוד חמישים שנה. (הגזמתי?) בעוד הרבה פחות מעשר שנים.