ביקורי בית בסניף עולים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/12/06 14:10 ג בטבת התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!אני מדריכה בסניף עולים (אתיופים), וחלק מהקשר האישי אצלינו זה לעלות לבתים שלהם בצוהרי שבת, חניכות שלי חילוניות והם רואות טלויזיה בשבת ואני גם לא יודעת מה מידת הכשרות אצלהם בבית.. אם אני עולה עליהם בשבת והטלויזיה פתוחה, מה אני עושה? ואם הם מכבים אותה בשבילי זה גם לא בסדר כי הם מחללות שבת בשבילי. אני אשמח אם תוכל להגיד לי מה אני צריכה לעשות במקרה כזה וגם אם הם מציעים לי לאכול/לשתות מה אני יכולה ומה לא?? תודה רבה מראש!!

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוח על הפעילות שלך כמדריכה בסניף עולים.
כשאת עולה אליהם הביתה את לא צריכה להרגיש שלא בנוח.
הם בשלהם ואת בשלך. יש לך מטרה לבקר את החניכה שלך וגם אם הטלויזיה דלוקה זה לא צריך לעניין אותך (אמנם הלב כואב ודואב על רמיסת השבת ) ואם הם מכבים או מדליקים או שעושים כל פעולה אחרת זה לא צריך לעניין אותך.
לגבי הגשת כיבוד קל זה בעייתי כי אם מדובר במים וכדומה אז אין בעיה אבל אם מדובר בדברים אחרים כגון עוגות וכדומה אז את צריכה להמנע ( בטענות שונות ובנימוס ).
וכדאי לכן כמדריכות להגיע בזוגות לביקורי בית ולא ללכת לבד .ואולי כדאי לשקול יחד עם הקומונרית מדיניות אחידה לגבי ביקורי בית בכדי למנוע עלבונות ואי נעימויות מראש.

ועייני גם בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/101059

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.