בינו לבינה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/07/13 14:55 ח באב התשעג

שאלה

שלום לרב.

אני יוצא כרגע עם מישהי כבר די הרבה זמן ,היא דתייה מאוד ,אני מגדיר את עצמי דתי לייט אפילו קרוב לחילוני ,יש לי אמונה חזקה אבל עובד אותו בדרך שלי ,אני מאמין שאחרי מאה ועשרים הוא ישאל אותי אם הייתי בן אדם טוב ולא כמה מצוות עשיתי , עכשיו הבחורה שאני יוצא איתה מאוד מאוד דתיה ,ולמרות כול מה שהיא יודעת עלי היא ממשיכה לצאת איתי ,למרות המצב הדתי שלי , עכשיו לפעמים שאנחנו מדברים היא אומרת משהו ואני מבין כמה שהיא מאוד מאוד דתיה ואני באיזה שהוא מקום כבר נימאס לי מהדת וכול מה שקשור,עכשיו השאלה שלי כזו להמשיך תקשר למרות הפער שיש בינינו או לחתוך וזהו ,דרך אגב מה שאני מרגיש כלפיה ,לא הרגשתי כלפי אף אחת אחרת ,שאני איתה הלב שלי שקט בסך הכול טוב לי איתה,

תודה רבה .

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

חשוב שתפתח איתה את הנושא,

יתכן והיא יודעת את הרמה הדתית שלך, אבל לא יודעת את היחס למצוות, שזה דבר מאוד מכריע,

לפעמים יש פער בקיום מצוות בין בני הזוג, לאחד קשה וללשני יותר קל, אבל כאן זה פער ביחס הבסיסי לעניני הדת, וזה דבר שבהחלט יכול אבן מחלוקת קבועה.

בברכה,

דני ארגמן