בינו לבינה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/05/11 14:08 טז באייר התשעא

שאלה

שלום.

אני יוצא עם מישהי כבר תקופה. הקשר מתפתח ויש כבר דיבורים על העתיד בע"ה...

השאלה שלי היא האם אפשר לומר לה כשאנו נפגשים שהיא נראית טוב, שמה שהיא לבשה יפה עליה וכו' או שיש עם זה בעיה הלכתית ועדיף לחכות עם זה לאחר החתונה (או האירוסין)??

אני בטוח שבחיי זוגיות זה חשוב מאוד לומר דברים כאלה בין בני הזוג השאלה היא האם אפשר כבר עכשיו???

תודה ושבת שלום.

תשובה

ב"ה,

שלום,

העיקרון הוא שלפני החתונה הפגישות הם כדי לבדוק התאמה שכלית ורגשית ואם רואים ומרגישים שיש התאמה מגיעים להחלטה.

טיפוח החיבה והרגש שייך לאחר החתונה,

אשריך שאתה נזהר בכך,
אגב אחרי האירוסין אין שום הקלה הלכתית אדרבא צריך להזהר יותר כי יש קרבה יותר גדולה.

בע"ה אחרי החתונה צריך לטפח את הרגש את הפרגון לאורך שנים.

בברכה,

דני ארגמן