בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/07/02 10:51 כב בתמוז התשסב

שאלה

שלום,

אני בת 20 ואני נמצאת בקשר עם מישהו שגדול ממני ב-12 שנה.בחור ממש מדהים דתי כמו שצריך וכו'

שדרך אגב הכרתי אותו במקום בו אני עושה שירות לאומי.

אני אוהבת אותו והוא אותי,ואנחנו חושבים על חתונה.הבעיה היא שההורים שלי מתנגדים לקשר הזה,

ואני מבינה את זה שיש ביננו פער גילאים

אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות

תשובה

ב"ה

שלום לך!

אכן, אפשר להבין את דאגתם של הורייך. בסה"כ 12 שנים הם הפרש משמעותי. זה לא רק ענין של שנים. זה נובע מהשאלה האם תצליחו לבנות בית משותף בו שניכם מתייחסים בשווה האחד כלפי השני או שמא הפרשי הגילים יוצרים מצב בו האחד מתייחס לשניה כמו תלמידה שלו, חניכה שלו וכו'.
זה לא הכרחי, אבל יש סיכון שכזה. עלייך לבחון בעומק את משמעות הקשר, מהיכן הוא נובע, מה מטרתו.
יחד עם זאת, ברור שרק את מחליטה ביחס לשאלה עם מי תקימי את ביתך. רק את מחליטה מתי תתחתני.
אין זה אומר שלא צריך להתחשב עם ההורים. אפשר להרגיל אותם לרעיון רק מתוך הכרות מעמיקה שלהם עם הבחור.רק עם הורייך יוכלו לעמוד על מבנה הקשר, על הצורה בה הוא מתנהל, על איכות השותפות ומשמעותה, רק אז הם יוכלו לצרף את ברכתם.
הורים רוצים את טובת ילדיהם. אפשר ראוי ונכון לשכנע אותם בכך. צריך לבחון שזה באמת טוב ונכון

בברכה,

שי