בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/01/02 12:49 כו בטבת התשסב

שאלה

שלום קוראים לי דודו ואני בן 16 לומד בישיבת בני עקיבא קרית שמואל.

רציתי לשאול את הרב האם מותר חברה בגיל שלי ומדוע?

תשובה

ב"ה

דודו,

ברכה ואור!

לא. אין מקום לקשירת קשר עם בנות בגילאים אלה. עכשיו תשתדל ללמוד ולהיבנות. עכשיו תשתדל להעמיק ולעצב את עולמך הרוחני. אל תעסוק עכשיו בסוגיות אלה. הם לא יאפשרו לך להמשיך ולהתרכז בבניין האישי שלך. זה לטובתך וזה לטובת מי שתהיה רעייתך בעתיד.
וחץ מזה, יש הרבה מאוד בעיות הלכתיות הנוצרות כתוצאה מהחברות: הרהורי עבירה, שלא פעם קשים מעבירה, יחוד ועוד.
זה טעות להעמיד את כל הקשר בין בנים לבנות על עניין הנגיעה. יש נזקים נוספים. נפשיים, רוחניים. אל תתעסק עם זה.

בברכה,

שי