בין שחיטה להמתה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/03/08 12:12 יא באדר ב'

שאלה

במדינה בה אני נמצא עורמים בעיות בקשר לשחיטה

הרשויות דורשים להמית את בעל החיים מיד לאחר השחיטה שנעשית כדת(במקום להרדים את הבהמה לפני השחיטה כפי שהם נוהגים)

האם ניתן לירות בראש או לחתוך את הגרון של הכבש מיד (מספר שניות) אחרי השחיטה כשאין מוצא אחר?

תשובה

ב"ה

שלום.

אסור לירות בבהמה או לתת מכת חשמל וכדומה .ואם עשו כן הבהמה אסור באכילה.

בתור שוחט (כן אני גם שוחט...) לא ברור לי התאור שאתה מתאר . אצלינו במדינה ברוך השם השחיטה היא טובה וכשרה והיגיינית ומפוקחת ע"י הרבנויות ורשיות החוק.

אם אתה מדבר על שחיטה של פרה אז מיד לאחר השחיטה שנעשית ע"י שוחט ובאמצעות סכין חדה מאוד מאוד פורץ פרץ דם חזק מצוואר הבהמה וברגע זה היא בעצם כבר לא חיה . אף שעדיין יש פירכוסים הם תוצאה של רפלקסים .ולאחר מכן היא מועלת בעזרת מיכשור הידראולי להמשך העבודה ( בדיקות הריאה הפשטה ביתור וכ"ו).

עיין גם תשובתי "מה זה בשר חלק" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/8955

"שחיטה" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/31803

וכדאי לך גם לעיין בחוברת "חזון הצמחונות והשלום" של הרב קוק זצ"ל.

[ובכל מקרה שיהיה לך ולנו בתאבון,]

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.