בין אדם לחבירו

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/08/14 16:02 כט באב התשעד

שאלה

שלום

רציתי לשאול שאלה - -

האם מעיקר הדין אני צריך לבקש סליחה ממישהו שנפגע ממני- למרות שהוא רשם לי בהודעה ( בפון או בפייסבוק)- "הכל בסדר"- * ולמרות שאני יודע במאה אחוז שהוא עדיין רותח עלי מכעס??(בוודאות )

האם עצם העובדה שהוא רשם "הכל בסדר"- - אני פתור מעונש בעולם הבא... ויכול לעזוב אותו לנפשו ....

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

נראה לי שזה לא מספיק, כי לא צריך לקבל הודעה שסלח אלא צריך לפייס,

יתכן שהוא כל כך כועס כי חושב שלא יעזור לו כלם אם ידבר אתך, ותה לא מבין - מבחינתו - עד כמה פגעת בו,

לכן צריך לנסות לפייס אותו אפילו על ידי אדם אחר שידבר איתו וישמע מה כואב לו ומה יגרום לו להתפייס.

אם עשית את כל ההשתדלות שלך והוא עדין מדבר בשני קולות אז תניח לו.
(אי מניח שמה שפגעת בו הוא בגבול הסביר אבל אם מדובר במעשה מאוד חמור הוא לא חייב לסלוח)

בברכה,

דני ארגמן

בברכה,

דני ארגמן