בילוי בי' באב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/08/11 15:08 ה באב התשעא

שאלה

בס"ד

שלום רב !

האם יש בעיה ללכת עם חברים לבילוי בחוף הים ביום שלאחר תשעה באב (יום רביעי, י' באב) ?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

"תניא, בשבעה באב נכנסו גויים להיכל, ואכלו ושתו וקלקלו בו שביעי שמיני באב, ותשיעי לעת ערב הציתו בו את האש, והיה דולק והולך כל היום העשירי עד שקיעת החמה".
לכן נהגו אבלות תשעת הימים גם בעשירי באב. שלא לאכול בשר ולא לשתות יין לא להתרחץ ולא לכבס.

בענין זה הספרדים נוהגים עד הערב והאשכנזים עד הצהרים (12.44 בקרוב).

לכן ראוי שלא לעשות דברים שמחים עד השקיעה. אבל אם אתם נוהגים מנהגי אשכנז אפשר להקל מהצהרים ללכת לים.