ביטול והחזרת תשלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/12/12 12:18 ד בטבת התשעג

שאלה

בס"ד

בר"ה

שלום,

לפני כשנה אחותי נרשמה לחוג תפירה ביתי ושילמה עבורו 1000 ש"ח (10 שיעורים).לאחר שיעור אחד אחותי התארסה והודיעה לבעלת החוג שהיא מעבירה לי את התשלום להשתתפות בחוג (900 ש"ח). לאחר כמה חודשים הלכתי לשיעור הראשון, השלמתי את הסכום עבור שיעור נוסף (100 ש"ח כי אחותי העבירה לי 9 שיעורים), ולאחר שיעור אחד הודעתי לבעלת החוג שאני עוברת למדרשה בירושלים. לא דיברנו על התשלום איך היא תחזיר לי אותו אם בכלל. בעלת החוג לא מוכנה בשום אופן להשיב את התשלום, מבחינתה הפתרון היחיד הוא הרשמה לחוג נוסף. באוקטובר התחלתי ללמוד אופנה באופן יותר מקצועי ורחב ואין לי צורך או רצון בחוג הנ"ל. ואין לי למי להעביר את התשלום.

מה עליי לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אלו דברים שצריכים להתנות אותם מראש. אפשר שבעלת החוג לא תפתח חוג אם לא תדע שיש לה מספר מסויים של תלמידות.
אם לא התנתם מראש אי אפשר לדרוש החזרת התשלום.
גם באוניבסיטה, מי שנרשם והתחיל את הלימודים, לא יקבל את כספו במידה ויעזוב אחרי חודש.

גם אדם ששוכר חדר לחודש ועוזב אחרי יום לא יכול לתבוע את כספו בחזרה.