ביוץ מוקדם מיום הטבילה במקווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/11/12 08:59 כט בחשון התשעג

שאלה

שלום הרב שטראוס,

מזה חצי שנה שאני מנסה להיכנס להיריון השני שלי. המחזור שלי הוא כל 24 יום, כשיוצא לי 4 ימים מלוכלכים ו-7 נקיים, כך שאני טובלת ביום ה-11 למחזור. רופא הנשים שלי לפני חצי שנה אמר לי שזהו אמור להיות בערך זמן הביוץ ושלא תהיה בעיה. לאחר שניסיתי המון ואין היריון קניתי ערכות ביוץ איכותיות, שמראות לי שהביוץ שלי הוא ביום העשירי, זאת בנוסף לסימנים פיזיים נוספים המצביעים על ביוץ ביום זה. מה שאומר שאני מפספסת תמיד את הביוץ שלי. ניסיתי לעשות הפסקת טהרה ביום ה-10 אבל זה לא אפשרי ואני לא באמת נקייה.

כשהלכתי שוב אתמול לרופא שיתן לי פיתרון לכך הוא אמר שבביוץ מוקדם אין הרבה פתרונות. לא נותנים כדורים כמו איקוקלומין כשהמחזור סדיר בכל חודש, ויש כדור אחד שאולי ידחה את זמן הביוץ, של אסרוגן, אבל הסיכויים ממש קלושים שזה יקרה. הוא אמר לי לפנות לרב בשם שרלו (שאינו ברשימה כאן), ושהוא לדעתו יתיר לי לטבול ביום השישי הנקי השישי.

אני כבר אובדת עצות, כי כך לעולם לא אהרה שוב!!!

מה דעתך? האם ניתן לקבל היתר שכזה?

תודה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לכל תחום יש המומחים שלו.
לשאלות כאלה המומחים הם 'מכון פועה'.
להלן תשובה שלהם בנדון.
אני ממליץ לפנות אליהם ולקבל תמיכה והדרכה.

http://www.puah.org.il/ViewShut.aspx?ArticleId=3958