ביאור ווידוי מעשרות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 04/08/02 00:51 כו באב התשסב

שאלה

עד מתי צריך לקיים ביעור מעשרות ומה סדר וידוי מעשרות?

תשובה

א.כבר ייחדנו את הדיבור בעבר אודות חובת "ביעור המעשרות". כל מה שלא הספקנו לבער לפני הפסח עלינו לבער (להפריש תרומות ומעשרות וחלה, ולנהוג עם כל אחד מהם כדינו) קודם כניסת שביעי של פסח.

ב.חיוב הביעור והוידוי שלאחריו חל בין בפני הבית ובין שלא בפני הבית. המנהג הוא לקרוא את נוסח הוידוי (מפרשת כי-תבוא,,דברים כו יב, דברים כו,יב-טו) בציבור לאחר תפילת מנחה ביום שביעי של פסח. יש הנוהגים לקרוא פרשה זו מתוך ספר תורה, אך ללא ברכות; ויש הנוהגים לקוראה מתוך חומש.

ג.נהגו לומר לאחר קריאת פרשת הוידוי: יהי רצון מלפניך ה' אלקינו ואלקי אבותינו, כשם שזכינו לקיים מצות ביעור מעשרות ווידוי מעשרות, כן יזכנו הקב"ה לקיים מצות הפרשת תרומות ומעשרות מהתורה, וכן קיום מצות ביעור ווידוי מעשרות מהתורה, בביאת גואל צדק ובבנין בית המקדש במהרה בימינו, אמן כן יהי רצון.