בטחון בה'

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/05/02 03:39 ט בסיון התשסב

שאלה

שלום וברכה!

קראתי הרבה ספרים בקשר לבטחון וההשתדלות מה צריך להיות היחס בין הבטחון לעבודה העצמית וראיתי שממש כמעט כולם מסכימים שהאדם צריך לבדוק את רמת בטחונו בה' ועל פי דרגתו- מה שנראה לו אם זה נס או טבע. אני לא מבין איך אדם יכול להיות בטוח אם לעשות משהו מסוים או לא,לפי דרגתו, זה מאוד קשה לדעת והתוצאות יכולות להיות גורליות. חוץ מזה שלא הבנתי אם הכוונה היא שאדם צריך להיות בטוח במאה אחוז או רק מה שנראה לו מספיק, זה מה שצריך לעשות?? ואם אין לי אמונה שלימה במאה אחוז זה אומר שבחיים לא יכול להיות לי בטחון בה'?

מקווה שהבנת ומצטער על האריכות אבל הנושא מאוד חשוב לי. תודה על הכל!

תשובה

ב"ה
אוהד שלום.
אין סתירה בין ביטחון בקב"ה לבין השתדלות.

מהו ביטחון?
אמונה שאין מקרה בעולם.

כל מה שנעשה בעולם הוא מכוון ע"י הקב"ה בצורה מדוייקת להפליא.

לפי ההגדרה הזו אין כל סתירה להשתדלות אדרבה האדם חייב ליצור
חייב לעשות
חייב לפעול
שהרי לכך נברא האדם -לעשות-להשתדל.

אמת ,דרגות שונות יש בביטחון בקב"ה לפי דרגתו של האדם אולם אם אתה מציב לעצמך מטרה חיובית ואתה בדרך לממש אותה , היה סמוך ובטוח שהקב"ה יעזור לך לממש אותה אך אל תסמוך שיקרה לך נס והמטרה תתממש מעצמה.

" קוה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקוה אל ה' "
להרחבה בנושא עיין ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=612https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4591

בברכה,

עוזיאל