בחירת שם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/10/13 20:08 יט בחשון התשעד

שאלה

שלום רב,

אני חילונית ובהריון עם בת.

בחרנו את השם "אליענה", מכיוןן שהתפללתי רבות לה' שאכנס להיריון- (היה לי קושי), ונכנסתי להיריון רק אחרי שהלכתי למקווה.

ואני רוצה לקרוא לבת שלי בשם זה, מכיוון שאלי ענה לי- ענה לתפילותיי ואני מרגישה שזו הכרת התודה שלי לשם.

במידה וזה היה בן היינו קוראים לו יהונתן- כי ה' נתן- על אותו משקל.

חשוב לי לציין, כי אין לנו שום שם אחר שאנחנו אוהבים או מתחברים אליו. מהרגע שנכנסתי להיריון ידענו שאם זו בת- זה יהיה שמה.

אודה על תשובתכם.

תשובה

ב"ה,

בברכה,

זה שם טוב,

בשעה טובה.

בברכה,

דני ארגמן