בחירת שם לתינוק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/04/13 20:31 ז באייר התשעג

שאלה

לרב שלום רב,

אני צריכה ללדת בעוד כחודשיים.

אנחנו מתלבטים בין כמה שמות.

1. השם האהוב עלינו הוא יותם. האם המצאות אותיות "תם" או "מת" היא בעייתית? אנחנו מאד רוצים לבחור שם טוב, עם משמעות טובה, שהיה שייך לאנשים טובים ולפי הבנתי בתנ"ך היו לא מעט אנשים טובים בשם יותם.

2. האם שם יואב הוא שם טוב, מכוון שהיה זה איש צבא שהרג הרבה אנשים ואמרו לי שזה לא שם מומלץ לבחירה.

אשמח לעזרה,

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום!

שני השמות בסדר, ואין לחשוש.

"יותם" פירושו "ה' תמים". יותם מלך יהודה היה מלך צדיק, בניגוד למלכים רבים אחרים לא מוזכר בו אף חטא, ורבי שמעון בר יוחאי אומר שאם היה הוא ובנו רבי אלעזר עם יותם מלך יהודה - היו יכולים לפטור את כל העולם כולו מתחילתו ועד סופו מן הדין.

"יואב" פירושו "ה' הוא אבא שלי". יואב בן צרויה היה גיבור ישראל וגומל חסדים עצום, שחז"ל מספרים לנו שביתו היה כהפקר בפני כל עני.

בהצלחה!