בחירת שם לבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/04/13 10:42 כח בניסן התשעג

שאלה

שלום רב,

ברצוני לברר איזה שם מארבעת השמות מעיין, מאיה, תמר וסיוון נחשב לשם טוב לתת לבת?

בנוסף, יש לי שאלה ספציפית לגבי השם תמר. תמר מוזכרת בתנ"ך ב-2 סיפורים קשים מאוד, היא נאנסת באחד ומתאלמנת בשני. האם שם זה הוא שם טוב? הוא לא שם שמתקשר לקורבן? למישהי שעוברת חוויות קשות וחיים קשים?

אודה לך מאוד לתשובה.

בברכה.

תשובה

שלום לכם ומזל טוב!

השמות מעיין ותמר עדיפים.

מעיין מסמל טהרה וזרימה. למעיין יש דרגת טהרה גבוהה יותר אפילו ממקווה. כשהיו את המלך שלמה משחו והכתירו למלך ליד מעיין כדי להרמז שכשם שהמעיין זורם - כך תתקדם ותמשך מלכות שלמה.

השם תמר הוא שם טוב. חז"ל למדו על דרגה גבוהה בכבוד הבריות ובהתאפקות שלא לבייש אדם מתמר. כמו כן תמר היא שם הקשור למלכות - מתמר יצאה שושלת יהודה שממנה הגיע דוד המלך, וגם לביתו של דוד קוראים תמר. לא לחינם עץ התמר הוא גבוה ו"מולך" על שאר העצים.

הצדיקים נמשלו לתמר, כמו שכתוב "צדיק כתמר יפרח".

אני מצרף פה שתי תשובות נוספות מהאתר, אחת על השם מעין ואחת על השם תמר:

השם תמר:

https://www.kipa.co.il/ask/show/188695-השם-תמר

השם מעין:

https://www.kipa.co.il/ask/show/26823-משמעות-השם-מעין

שתזכו לרוות נחת מביתכם ולגדלה לתורה, לחופה ולמעשים טובים! כל טוב!