בחירת שם והמשמעות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/08/11 15:31 כב באב התשעא

שאלה

שלום,אני מעוניינת בהכוונה לבחירת שם טוב עפי היהדות אני בחודש הרביעי ויש לי בת בבטן, אני חשבתי על הודיה או רביד והאמת היא שאני רוצה בהתייעצות איתכם ובהתאם לקבלה שגם תציעו לי שם שיתאים לי עפי השמות שלי ושל בעלי רויטל ואופיר מגן אודה לכם מאוד בברכת יום טוב

תשובה

ב"ה

שלום.

הודיה ורביד הם שמות טובים.

אתם צריכים להחליט!!

שם מגלם בתוכו את המהות של האדם. כל הגרעין של האדם נמצא בשם שלו. השם ניתן לאדם ע"י האב והאם בסיוע משמיים.בשמו של האדם מקופל ספר חייו. [ שם זה מהות , שם זה זהות שם זה האישיות של האדם]

ולכם כהורים ניתן כוח נבואי לכוון בקריאת השם לתינוק שלהם לפי מה שהשם נתן שם לאותה נשמה של האדם.

וכוח זה שניתן להורים בעצם ניתן לאדם הראשון וממנו לאורך כל הדורות.

ראו מה אמרו רבותינו במדרש : ." העביר המקום לפניו סדר בהמה וחיה ועופות שנאמר וייצר ה' אלהים מן האדמה וכל חית השדה ואת כל עוף השמים ויבא אל האדם לראות מה יקרא לו [וכל אשר יקרא לו האדם נפש חיה הוא שמו ](בראשית ב' י"ט) קרא לבהמה בהמה וחזר וקרא שמות לכל אחד ואחד. קרא לחיה חיה וחזר וקרא שמות לכל אחד ואחד. קרא לעופות עופות וחזר וקרא שמות לכל אחד ואחד. קרא למלאכי השרת מעופפים וחזר וקרא שמות לכל אחד ואחד. וי"א אף להקב"ה קרא שם שנאמר וכל אשר יקרא לו האדם נפש חיה הוא שמו (שם ב' י"ט) קרא שמו ה' וכה"א ה' איש מלחמה ה' שמו "

אגב,מה דעתכם על: יעלה,אור ,הלל,מיכל, מיטל, רותם, הודיה,עטרה, צילה, רבקה, שרה,משכית,ספיר,מוריה, תמר,הילה,אורית,מירב, מעיין, מבשרת,חמדת,חמדה,אמונה, שבות, פדות, רעות, צופיה,עטרת.

שיהיה בשעה טובה,

עוזיאל אליהו