בחירת בת זוג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/09/13 17:52 ה בתשרי התשעד

שאלה

שלום הרב.

אני בן 23 הכרתי בחורה לפני בערך 6 שנים ומאז אנחנו בקשר הכרתי אותה שהיא לא הייתה דתיה בשנים האחרונות התחלנו לדבר יותר בכיוון הרציני של החיים והיא החליטה שהיא חוזרת בתשובה,היא הייתה בצבא שנתיים ולאחר מכן הלכה למגרשה במשך שנה,כיום היא עושה מה שהיא יכולה בבית כגון שמירת שבת והכל.הקשר שלנו ממש טוב ואנחנו כבר רוצים להיתמסד רק שיש בעיה אחת,המשפחה שלי,פשוט לא מוכנים לקבל אותה מ2 סיבות, הסיבה הראשונה שהיא באה ממשפחה חילונית,והסיבה השניה היא שהיא מאד מלאה,זה דבר שמפריע גם לי אבל אנחנו מדברים על זה ומנסים לטפל בזה אבל גם עם זה אני מקבל אותה,והמשפחה שלי אפילו לא מנסים לקבל אותה ולדבר איתה ופשוט לא רוצים לשמוע ממנה או עליה.מבחינת הקשר שלי עם המשפחה שלה הוא ממש טוב.

אשמח אם הרב יוכל ליעץ לי על פתרונות או דרכים מה לעשות ואיך לדבר עם המשפחה בעניין הזה כדי שיוכלו להכיר אותה כי אני בעיקרון כבר רוצה להיתארס אולי כבר אחרי סוכות אבל אני אפילו לא יודע איך לפנות אליהם,דבר שאני אפילו לא קל לי להביא אותה אלי הביתה.עד היום היא הייתה אצלי 3 פעמים.

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתם כבר שש שנים יחד. מתוך כך החלטתם להתחתן. אתה כבר בן 23.
אלו עובדות מאוד מוצקות המוכיחות שהדברים נעשים מתוך שיקול ובחירה מודעת.
אם למשפחה שלך קשה לקבל אותה בגלל המראה החיצוני שלה זה מעיד על משהו משובש אצלם, לא אצלך.
אתה חייב להיות מאוד חזק בהחלטה שלך ובבחירה שלך.
אתה צריך להראות למשפחה שלך שאתה שלם עם ההחלטה הזאת. להבהיר להם שזו הבחירה שלך וזה מה שיעניק לך את האושר בחיים.
אסור לך לריב עם המשפחה שלך מצד אחד ואסור לך לוותר להם מצד שני.
זו דרך קצת מורכבת אבל היא הכי נכונה (ואמתית).
הם צריכים להבין ממך שאתה לגמרי סגור על החתונה. אתה בכלל לא מטיל ספק בדבר ולא תלוי באישור שלהם.
מצד שני אתה צריך להיות עם המשפחה שלך ביחסים טובים ונעימים. לא להפגין כלפיהם כעס ועצבנות.
כדאי שתדבר עם המשפחה שלך על הקשיים שלהם לקבל את ארוסתך. תגיד להם שזה בסדר ויש לך סבלנות. הם יכולים להתקדם בקצב שלהם.
הם צריכים להרגיש שאתה לגמרי סגור בנושא. שאתה בטוח שהם יסכימו לכך אבל אתה לא מלחיץ אותם מכיוון שאתה מבין שהם צריכים לעבור תהליך וזה בסדר מבחינתך.
הבחירה הזאת צריכה לבוא לידי ביטוי בכל עת ובכל שעה. בכל שיחה שלך עם בני המשפחה אתה צריך להבהיר להם שאתה מאוד אוהב אותה. אתה צריך לשתף אותם בחוויות שיש לך איתה ולדבר על כל השמחה והאושר שיש לך בקשר איתה.
אתה צריך לדבר אתם על ההחלטה שלכם להתחתן אפילו להתיעץ אתם על המקום שבו כדאי לעשות את החתונה.
במקרה שלך אפשר להשתמש בסיסמה: נחישות ורגישות.

בהצלחה!