בחירת אישה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/07/16 17:19 יג בתמוז התשעו

שאלה

שלום לרב ,

תקופה ממושכת שאני יוצא עם בחורה וברוך השם הקשר מתקדם בכיוון מצויין אולם בכל פעם שאני מגיע לביתה ורואה את המנטליות של משפחתה והבעיות בבית אני לא רואה איך זה מסתדר , השוני בין המשפחות שלי ושלה גדול מדי ועולות לי תהיות רבות לגבי בניין הבית והמשך הקשר בכלל , מה צריכה להיות החשיבות לאופי משפחת בת הזוג בבחירת אישה לחיים ?

תודה רבה

תשובה

שלום
אני מניח שאתה מבין שזו לא שאלה הלכתית.
אכתוב את דעתי אישית - באופן כללי נכון לומר שאיש מתחתן עם אישה. הוא לא מתחתן עם המשפחה שלה והיא לא עם שלו, ובטח ששתי המשפחות לא מתחתנות ביניהן.
נכון שיש משפחות שהקשר ביניהן מעולה, אבל יש גם כאלו שהקשר הוא נימוסי בלבד.
ואפילו ביחס שבין כל אחד מבני הזוג עם משפחת בן/בת הזוג ישנן רמות שונות. חלילה לא טוב שתהיה מתיחות, אבל אפשר להתנהל גם אם זה לא קשר קרוב.
דרך אגב, לא כל מי שמתחתן עם אשכנזייה חייב להתחיל לאהוב גפילטע פיש, וכנ"ל הפוך.
נקודה שיכולה להיות כן מהותית, זה אם אתה מזהה דברים שמאוד קשה לך עם המשפחה שלה, שמופיעים גם באישיותה. גם אז, זה לא אומר שצריך לפסול את זה, כי לא מתחתנים עם נקודה זו או אחרת באישיות אלא עם מכלול האישיות, אלא להיות מודעים ולבחון.
דבר נוסף, נראה לי שחשוב שהיא תהיה מודעת לקושי שלך. כמובן, בעדינות ובלי שזה יישמע כביקורת שלך על המשפחה שלה.
בע"ה שתזכו להקים בית נאמן ושתשרה שכינה במעשי ידיכם.