בחירה נכונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/04/10 16:08 כח בניסן התשע

שאלה

שלום הרב .תורה היא וללמוד אנו צריכים הקדים לשאלה את המצב .אני בן 24 שמירת העיניים שלי ברחוב לא הכי עמדו בדרישת ההלכה..השאלה ברור שיש לבחור אישה יראת שמים ואופי טוב אישה בעלת מידות .שאלתי היא ברובד החיצוני .לצערי עיניי נפתחו לעולם וראיתי בחורות שמבחינה חצונית הצורה והמראה של א ב ג זה מה שמושך אותי האם בבחירתי אני צריך לחפש את זה או לא ?.החשש שלי זה שאם הקפיא את הרגש ולא אתחשב בו אני עלול לחפש וליסתכל בנשים אחרות אחרי חתונה דבר שאיני רוצה,{לא מחייב שדבר זה יקרה אבל תיהיה לי מלחמה פנימית זה כמעט בטוח} מצד שני אם כן אקח, אבחר את האישה שצורתה החיצונית עונה לתאותי.זה אומר יתמודדות עם יצר התאווה בחיי הנשואים הרי זה נתינת כוח לצד החומרי והגס .והינני שואף לעומקיות לטהרה לרוחניות דבר זה עלול לעקב אותי מלהגיע לקדושה ורוממות וטהרה, בגלל חוסר רצון לבוא במלחמה מתמדת מול התאווה {דוגמא אם האישה תענה לדרישתי היצרית יהיה יותר קשה לי להגביהה את מצוות הזיווג למעלתה הנכונה כי האישה מאוד יפה וצד ההנאה החומרית עולה ,התאווה גוברת} .תחלס השאלה מה עלי לבחור לקחת בחשבון את תאותי ולתת לה מקום או לדחות ולבחור בכוונה משו ממוצע אם אפשר לקרוא לזה ככה .תודה

תשובה

ב,ה

שלום.

אתה צריך לעשות אבחנה ברורה בין משיכה מינית לבין אהבה .

זה לא אותו הדבר.!!

את המשיכה המינית שאתה מדבר עליה ברא הקב"ה והמשיכה הזו היא דבר חיובי ועוצמתי מאין כמוהו וכפי שנאמר בתורה בבראשית ["על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד"]ורק היא זו שיכולה לתת לזוג להביא ילדים לעולם ולקיים דור המשך אך כדי שזה יקרה צריכה להיות אהבה בין בני הזוג [ולכן אתה צריך לחפש את האבדה שלך ולא לחפש מציאה .אחי תבחין ביניהם אל תתבלבל .]

כדאי לך ללמוד מעט על הנושא הזה ולשמוע הרצאות ושיעורים בתחום הזה.

ובלי כל קשר לזה אתה צריך לעשות עבודה עצמית פנימית ולהוציא מתוכך את הטהרה ואת הקדושה שקיימים בך. אחי אתה יהודי ויש בך המון קדושה והמון טהרה רק תגלה את זה ע"י עבודה פנימית . תתפלל להשם שיעזור ויגן ויושיע אותך אחי , אל תתיאש.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.