בחורה בשם סעדה יצאה מהגוף שלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/07/08 20:55 כה בתמוז התשסח

שאלה

שלום רב!!

שמעתי באינטרנט ראיון עם בחורה שחזרה בתשובה ששמה סעדה.

היא מספרת שהיא עברה תהליך של לצאת הגוף שלה ולבקר בעולמות עליונים, האמת אני קצת חוששת להאמין לסיפור הזה, בגלל שהוא מאוד הזוי, אז שאלתי היא: האם תיתכן תופעה כזאת?? ואם מותר בכלל לשמוע את הראיון איתה, אם יש בזה "לדרוש אל המתים"?

תשובה

ב"ה

שלום.

מותר לשמוע ראיון כזה.

אבל השאלה היא מה אתה עושה עם מה ששמעת? מה זה עשה לך? ולהיכן זה לוקח אותך?

האם בשל הראיון הזה יש לך הוכחה חותכת וחד משמעית שיש נשמה? או שיש עולם הבא? או שיש שדרנים טובים? או שיש מספרי ספרים טובים? או שאינטרנט הוא כלי מהעולם העליון?

האם אתה זקוק להוכחות שיש נשמה מסיפורים מהסוג הזה?

הרי בתורה כתוב שהאדם מורכב מגוף ומנשמה והקב"ה הוא נותן הנשמה. ויש תפקיד ושליחות לכל אדם שחי בעולם וקיום התורה והמצוות הם בבחינת מזון הנשמה.
והאדם מצווה ולקיים את גופו ולחיות ע"י אכול ואת נשמתו ע"י לימוד התורה וקיום המצוות "כי הם חיינו ואורך ימינו" .

אגב,גם נשמתך יצאה אתמול בלילה מהגוף ובקרה בעולמות העליונים (איך היה...?) .
זה לא כתוב בראיון אינטרנטי זה כתוב בתורה.

ורבי שמעיה קוסון זצ"ל כתב על את הפיוט מרטיט הלבבות :

[שימו לב אל הנשמה לשם שְבוֹ ואחלמה ואורה כאור החמה שבעתים כאור הבוקר
מכסא כבוד חוצבה לגור בארץ ערבה להצילה מלהבה ולהאירה לפנות בוקר.

עורו נא כי בכל לילה נשמתכם עולה למעלה לתת דין וחשבון מפעלה ליוצר ערב ובוקר.
ימְצאוּהָ מחודשת בזכיות ותוספת כמו כלה מקושטת תמיד בבוקר בבוקר.
הנאמן בפקדונו יחזירנה לו כרצונו, איש לא גווע בעוונו ויהי ערב ויהי בוקר.
והחיו העניה יחידה תמה ונקיה ואשר נפשו לא חִיָה איך יזכה לאור הבוקר.
נועם ה´ לחזות נזכה ובשנה הזאת בשמחות תחת רגזות בוקר תשמע קולי בוקר. ]"

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.