בורר בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/08/10 21:59 כג באב התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב!

יש לי שאלה הלכתית שמאוד מטרידה אותי אם אני עובר על דין בורר בשבת.

בסעודת שבת אני אוכל חלה. כשאני אוכל אותה, אני מוציא את כל החלק הרך(הפנימי) של הלחם שם אותו בצד ואוכל את החלק הקשה. ואני משאיר לסוף את החלק הרך. אני אוכל את הרך של הלחם בסוף, בגלל שאני הכי אוהב אותו, אז אני משאיר אותו לסוף הסעודה.

האם אני עובר על דין בורר בשבת?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר להשיג אותה תוצאה בדרך שתהיה בטוחה יותר מבחינת איסור בורר.
במקום להוציא את 'הרך' של החלה ולשים בצד, תאכל תחילה את 'הקשה' של החלה כאשר אתה כאילו מקלף אותו מעל הרך. כלומר בכל פעם תקלף מעט 'מהקשה' ותאכל עד שלבסוף ישאר לך רק 'הרך' של החלה - כך אתה מגיע לאותה תוצאה בדרך שאין בה כל חשש לאיסור בורר.