שאלה
כיצד יש לבדוק כרוב בצורה הקלה ביותר ללא הקפאה ובמהירות והאים מותר לעשות זאת בשבת
תשובה
ההוראות של הרבנות בנושא הזה למוסדות הם:
א.הסרת ארבע שכבות עליונות
ב.הוצאת הליבה
ג.קציצתו
ד.השריה בחומר(מי מלח או חומץ או חומר מיוחד לכך)
ה.שטיפה בזרם מים חזק במיוחד
מקור: קובץ נוהלי כשרות-אגף הכשרות הארצי
עמוד 32 ועמוד 76
בשבת יש איסור להשרות במי מלח או חומץ משום איסור "מעבד". אולם יש חומר ניקוי מיוחד שאפשר להשתמש בו.