בגרויות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/06/13 00:43 טז בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב,

אני לומדת באולפנה(מסיימת י') במרכז הארץ וברוך ה' מוציאה ציונים טובים ברוב המקצועות. פרט למקצוע,שמבחינה אוניברסיטאית הוא אולי המקצוע החשוב ביותר,והוא אנגלית.

ברוך ה',אני ב5 יחידות בגרות, נורא חשוב לי ולהורים שלי להישאר שם. ולעשות את בחינת הבגרות בהצלחה ב יא-יב.

אני מרגישה שאני באמת עושה מאמצים כדי ללמוד ולהשקיע ולא ככ מרגישה שזה מניב פרות. וזה גורם ללחץ וצער.

האם יש מקור בתנ"ך שעוזר בסוגיה כזו? האם בלי קשר,אתה יודע?

אולי תפילה מסיומת,טיפ,מנהג,מצווה וכו' שיכולים לעזור לי.

תודה רבה רבה ! ישר כוח אמיתי:-)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקב"ה מקשה על הרבה מאוד אנשים. יש קשיים גדולים ויש קשיים קטנים. יש מחלות ונכויות, יש הורים קשים, יש עוני ומחסור...
המזל הגדול שלך שהקושי שהקב"ה הביא לך הוא קושי שיש לך דרך לפתור אותו.
אמרו חז"ל "יגעת ומצאת תאמין". אין לך ברירה אלא לעמול קשה על אנגלית.
עכשיו, בחופש, הזמן להשלים פערים, ולהתקדם אפילו מעבר לנדרש, כדי ששנה הבאה תהיה יותר קלה עבורך.

את יכולה לחפש דרכים לעשות את הלימוד יותר מענין:
לראות סרטים או לקרוא ספרים באנגלית (לפי הרמה שלך).
לחפש חברה דוברת אנגלית ולשוחח אתה.
לשוטט באתרים בשפה האנגלית.

מאז ומעולם מוכר עם ישראל כעם חכם - אחת הסיבות לכך שאנחנו מבינים שכדי לדעת צריך פשוט להשקיע בלימודים.
לאחר ההשקעה בלימוד צריך גם להתפלל - את יכולה לכוון בברכת "אתה חונן לאדם דעת" שהקב"ה יסייע לך להצליח ללמוד ולדעת אנגלית.