בגידה בחברה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/07/11 11:49 ט בתמוז התשעא

שאלה

שלום רב

אני בחור חילוני - מסורתי, וחשובה לי מאוד דעתכם בשעה זו, אודה מאוד

אם תוכלו לעזור.

יש לי חברה, שתכננתי לעבור לגור איתה בעוד כמה חודשים.

לצערי מעדתי לפני כמה ימים עם מישהי אחרת, עניין שאני מתחרט עליו ממעמקי נפשי.

זה דבר שלא עשיתי מעולם, ולא מתאים לי בעליל...

אני יודע שככל הנראה אם אתוודה - אחסל את היחסים שלנו לאלתר.

שוב, אני אוהב את חברה שלי מאוד, אני בן 26 ומתחיל לחשוב על מיסוד הקשר אולי בצורה יותר רצינית בעתיד הלא רחוק.

אשמח מאוד בעצתכם, בעניין זה, ובהכוונה מבחינה דתית.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה,

שלום רב,

אני שמח שפניתה בשאלה זו, ניכר שהחוש המוסרי שלך מפותח, אשריך!

כלל גדול בחיים, כשם שאפשר לקלקל כך אפשר לתקן,

צריך לקבל החלטה שלא מועדים ולא נכנסים למצבים שיכולים להגיע למעידה,
לא עם בחורה זו ולא עם אחרת.

הרי התמודדויות כאלה קיימות גם אחרי הנישואין, ואז זה הרבה יותר חמור,
אני משוכנע שתרצה לשמור אמונים לרעייתך, לכן אתה צריך לקחת את המקרה הזה ולהפוך אותו ליסוד לבנין של זהירות מכאן ולהבא,

ובעזאת השם תצליח.

אשמח לתת עצות גם בטלפון

בברכה,

דני אגמן