בגדים שאמא לא אוהבת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/05/07 10:05 ז בסיון התשסז

שאלה

אני ילדה דתייה שמתלבשת בצניעות (חצאית מתחת לברך וחולצה שלושת רבע) לפעמים אני לובשת דברים שבעיני אימא שלי הם צמודים.... כולם מכירים את הפתגם:"אל תסתכל על הקנקן אלא במה שיש בו"

אבל אימא שלי אומרת שהיום, החיצוניות מראה על הפנימיות של האדם ולכן יש חולצות או חצאיות שהיא לא ממש רוצה שאלבש אותם למרות שהם כן צנועות.....

ואז היא אומרת לי תעשי מה שאת רוצה או שתלבשי או שלא מה אני אמורה לעשות ללבוש את אותם הבגדים או לא?

תשובה

שלום וברכה.
מה שלומך?
שאלה יפה שאלת.
אמרת נכון מאוד "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו" זה באמת האידיאל- להסתכל על הפנימיות של הבן אדם, על האישיות שלו, ולא לשפוט אותו על פי המראה החיצוני. גם באופן מעשי הדברים נכונים.
אבל..
לא לגמרי.
כולנו בני אדם, ולכן החיצוניות כן חשובה לנו. עובדה, חשוב לנו להראות טוב, להיות נקיים, לעמוד בצו האופנה וכו'...
וכמו שחשוב לנו לגבי עצמנו חשוב לנו גם לגבי הסובבים אותנו.
נרצה או לא נרצה חיצוניות כן משפיעה על היחס שניתן לבן אדם שיבוא מולנו- אם הוא יבוא לבוש סחבות ומלוכלך לא בדיוק נשמח לדבר איתו.
ולעומת זאת, אם יבוא אדם עם חליפה נאה, מסורק, ומדיף ריח בושם, אין ספק שנרצה ללחוץ לו יד ,לברכו לשלום, ולנהל איתו שיחה קולחת...
נכון, אלו דוגמאות קיצוניות.. אבל ממחישות בצורה מאוד ברורה את העניין.
בחיים הדברים יותר מורכבים.
אבל שורה תחתונה- לבגדים שלנו יש משמעות לגבי מי אנחנו.
מעבר לעובדה שהם מבטאים חלק בפנימיות שלנו, הם מייצגים אותנו. הם ה"פרסומת" שאנחנו עושים לעצמנו...
ולכן יש משמעות למה שאנחנו לובשים.
לנקודה הספציפית שהעלת יש לי כמה עצות אליך:
א. אמא שלך היא אדם שרואה אותך "מבחוץ", והיא רואה את המכלול. אם את לובשת חצאית מסויימת והיא מעירה לך עליה יכול להיות שזה לא מחמיא לך. היא מכירה את הפנימיות שלך ואני מניחה שהיא חושבת שאותה חצאית פשוט לא הולמת את מי שאת...
ב. בשביל כיבוד הורים, אולי כדאי לך להתפשר באותן חצאיות/חולצות...
ג. מראה חיצוני וצניעות באופן כללי הם מכלול של דברים. זה לא רק סניטמטרים לאורך ולרוחב. צניעות נמדדת קודם כל בהליכות שלך- בידבור, בהליכה, בגישה לדברים... וכנגזרת לכל אלה היא משתקפת גם במראה שלך- ביגוד, איפור וכד'...
לכן, לפני שאת יוצאת מהבית אני ממליצה לך בחום להביט במראה ארוכה שמראה את כולך, ולחשוב עם עצמך בכנות- האם כך אינ משדרת באמת את מי שאני? האם זו הפרסומת שאני רוצה להעניק לעצמי?
אם התשובה היא כן- צאי לשלום...
ואם התשובה שלילית- כנסי שוב לחדר ותחליפי את מה שצריך...
איך יודעים אם להלחליף?
אני בטוחה שאת יודעת מה מתאים לך ומה לא... את מכירה את עצמך הכי טוב!!!

תחשבי על זה...

כאן בשבילך, להתייעצות נוספת בלכ נושא שתרצי...
בהצלחה.
טל.
tlalosh@shoresh.org.il