בבקשה צריכה עזרה בשאלות האלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/04/13 23:41 יט באייר התשעג

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

1.מהי הסיבה שבגללה רצה פרעה לרדוף אחרי העם מהי הסביה שהתחרט?

2.מי סיפר לפרעה שעמ"י ברח?למה אמרו לו כי הוא ברח הרי זה לא נכון?

3.לא כתוב בתורה (בפשט) שפרעה עשה איתם הסכם לחזור אחרי 3 ימים אז מהיכן המקור?

4.למה פרעה הכין את רכבו הרי היו לו הרבה עבדים שיכלו להכין את רכבו?

5.כמה יצאו עם פרעה להלחם?

6.מזה רכב בחור?

7.מי הם השלישים?למה פרעה לוקח אותם איתו?

8.למה התכוון פרעה שאמר :"מה זאת עשינו כי שלחנו את ישראל מעבדנו"

מדוע פרעה מגיב כך?

תשובה

שלום!

השאלות שהבאת אינן מאוד מורכבות, ותוכלי למצוא את התשובות בעיון בפסוקי התורה בפרשה ובמפרשים המודפסים בחומש, לדוגמא ברש"י או ברמב"ן.

אני בטוח שעם קצת מאמץ תצליחי.

"יגעתי ולא מצאתי - אל תאמין,
לא יגעתי ומצאתי - אל תאמין,
יגעתי ומצאתי - תאמין".

"לפום צערא - אגרא" (לפי מידת הצער שבהתאמצות - כך השכר).

בהצלחה!