בבקשה אני צריכה עזרה בשאלות שלא הבנתי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/09/13 06:26 ד בתשרי התשעד

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

מתנצלת מראש על האריכות אשמח לקבל עזרה בבקשה בשאלות שלא הבנתי אני צריכה אותם דחוף בשביל העברת שיעור.

1.מהם שתי הסיבות שבגללם חונים הלווים סביב המשכןאם אפשר לפרט אותם ?

2.מה תפקיד הלווים באופן כללי לא בזמן המסע ולאחריו או לפניו אם אפשר לפרט תודה?

3.למה לא מנו את שבט לוי יחד עם כל השבטים?

4.למה המשכן נקרא משכן העדות?

5.כיצד נשאו הלווים את המשכן בידיים או בעגלות ?האם ם במסע בנוסף להרמת המשכן וכליו היו צריכים להקפיד שזר לא יתקרב?

6.במה אסור לזר לגעת ולמה?

7.כיצד תתבצע מיתתו ? בידי שמיים או בידי ב"ד ומתי האם באותו רגע?

8.מה פירוש הפס:"

וְאַתָּה הַפְקֵד אֶת-הַלְוִיִּם עַל-מִשְׁכַּן הָעֵדֻת וְעַל כָּל-כֵּלָיו, וְעַל כָּל-אֲשֶׁר-לוֹ- -הֵמָּה יִשְׂאוּ אֶת-הַמִּשְׁכָּן וְאֶת-כָּל-כֵּלָיו, וְהֵם יְשָׁרְתֻהוּ; וְסָבִיב לַמִּשְׁכָּן, י"

תודה רבה רבה וגמר חתימה טובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

על חלק מהשאלות השבתי, עייני בקישור
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=295137

1. השבתי שם.
2. שירה ושמירה השבתי שם.
3. השבתי שם.
4. מפני שבארון נמצאים לוחות הברית שנקראים לוחות העדות.
5. את הכלים נשאו בידיים, את היריעות, הקרשים והיתדות בעגלות.
6. לזר אסור לגעת בארון הקדש וגם לא לראות אותו.
7. המיתה בידי שמים. ברגע שהוא נוגע (עייני בסיפור עזא ואחיו שמואל ב' פרק ו')
8. פרוש הפסוק: הלויים נושאים את כלי המשכן בידיים ואת המבנה המפורק בעגלות. הם משרתים במשכן (שירה ושמירה) וחונים סביבו.