בבית שלי פסטרמה עם גבינה צהובה????!!???!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/08 16:07 ט באייר התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום!

היום בן דוד שלי בא לבקר אותנו וההורים שלי לא היו בבית רק אני ואחיי.

ישבנו לאכול פסטרמה עם לחם והוא בא להוציא גבינה צהובה מהמקרר כדי לאכול ביחד עם הפסטרמה אז אמרתי לו "שהוא לא יאכל את זה בבית שלי ואם הוא רוצה שיאכל בחוץ למרות שאני לא הייתי רוצה שיאכל בשר וחלב ביחד כי זה אסור"והוצאתי אותו מהבית ואח"כ הוא חזר ולא אמרתי מילה על כך.ואחים שלי שאפשר לומר התרחקו מהדת גם אכלו איתנו ואמרו לי לעזוב אותו ושיאכל מה שהוא רוצה וזה ממש כאב לי לראות שהם גם לא מקפידים בכלל..

האם נהגתי נכון??גם לא תיארתי לעצמי שהוא יאכל את זה....יש לציין שמדובר בבן דוד שגדול ממני ב15 שנה..ולא נעים כ"כ לסלק אותו ככה מהבית..

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

לכל אורח יש להתייחס בכבוד גדול ולהכניסו בסבר פנים יפות ולכבדו בכבוד גדול.

אבל בבית שלך אתה בעל הבית !! ואתה הוא הקובע את הכללים של הבית ואדרבא האורח מחוייב לעשות ולנהוג כמנהגי בעל הבית (כל מה שיאמר לך בעל הבית עשה חוץ מצא כדברי התלמוד במסכת פסחים דף פו).
זה כללי נימוסין אלמנטריים. ואם אתה מתנהג כבעל הבית אז הכללים נשמרים ואם אתה נראה בעינך כחגב אז הכללים לא יכולים להשמר והכל תלוי בך.

ולכן במציאות של בדיעבד - מה שהיה היה .
אך להבא תקבל אותו בסבר פנים יפות ובחכמה ובתבונה תציע אתה את התפריט ותציע אתה את כל ההתנהגות ותציע אתה את כללי הבית.ואדרבא האורח צריך שלא לפגוע ברגשות המארח .

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.